Thursday, July 31, 2014

ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာေရးအတြက္ စားသင့္တာေတြ

 
အစားအေသာက္ေရွာင္ရ တဲ့ ေက်ာက္ကပ္ေဝဒနာရွင္ေတြ စားသင့္တဲ့စူပါအစားအစာေတြ အေၾကာင္း မွ်ေဝခ်င္ပါတယ္။ ဒီအစားအစာေတြက လူတုိင္း အတြက္ အက်ိဳးျပဳတာေၾကာင့္ မိသားစုတိုင္း က်န္းမာစြာ စားႏုိင္ဖို႔ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
အနီေရာင္င႐ုတ္ပြသီး
ဗီတာမင္ေအ၊ စီ၊ ဘီ၊ သံ ဓာတ္၊ အမွ်င္ဓာတ္ပါဝင္ၿပီး ကင္ ဆာေရာဂါကာကြယ္ႏုိင္တဲ့အာနိ သင္ပါရွိပါတယ္။
ေဂၚဖီထုပ္၊ ေဂၚဖီပန္းပြင့္
ဗီတာမင္ေအ၊ စီ၊ ဘီ၊ အမွ်င္ဓာတ္၊ သံဓာတ္ေတြပါဝင္ ၿပီး ေက်ာက္ကပ္သမားေတြရဲ႕ ေန႔စဥ္စား စာရင္းထဲထည့္ထားရ မွာပါ။ ေဂၚဖီပန္းပြင့္မွာပါတဲ့ျဒပ္ ေပါင္းက အသည္းအတြက္လည္း ေကာင္းက်ိဳးျပဳပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ
ေရာင္ရမ္းတာေတြနဲ႔   ကို လက္စထေရာက်ဖို႔   အတြက္ ေကာင္းတဲ့ၾကက္သြန္ျဖဴကလည္း ေက်ာက္ကပ္ေဝဒနာရွင္ေတြ လက္စြဲထားရမွာပါ။ ၾကက္သြန္နီ ကလည္း ေသြးေၾကာထဲက အဆီ ခဲတာေတြကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ပါ တယ္။
ပန္းသီး၊ ဘလူးဘယ္ရီ၊
စေတာ္ဘယ္ရီ
ပန္းသီးတစ္လံုးေန႔တိုင္းစား ရင္ ဆရာဝန္မလိုဘူးဆိုတဲ့စကား အတိုင္း ေရာဂါေပါင္းစံုကိုကာ ကြယ္ၿပီးသားျဖစ္ေစမွာပါ။ ဘယ္ ရီသီးေတြကေတာ့ ကင္ဆာကာ ကြယ္ေပးလုိ႔ ဘယ္ရီသီးတုိင္းလို လိုစားေပးသင့္ပါတယ္။
အနီေရာင္စပ်စ္သီး
  ႏွလံုးေရာဂါအတြက္ပါ ေကာင္းက်ိဳးျပဳၿပီး ေသြးေၾကာပိတ္ တာေတြမျဖစ္ေအာင္လည္း ကာ ကြယ္ေပးပါတယ္။ ေသြးလည္ ပတ္မႈအားေကာင္းေစၿပီး ကင္ ဆာေရာဂါေတြကိုလည္း ကာ ကြယ္ေပးႏုိင္ပါတယ္။
ၾကက္ဥအကာ
ၾကက္ဥအႏွစ္ေတြ၊ အသား ေတြထက္ အသားဓာတ္အျပည့္ပါ တဲ့အတြက္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
ငါး
ဆီးခ်ိဳ၊ ေသြးခ်ိဳ၊  ႏွလံုး၊ ေက်ာက္ကပ္အတြက္ အေကာင္း ဆံုးအစားအစာျဖစ္ၿပီး တစ္ပတ္ မွာ ႏွစ္ႀကိမ္၊ သံုးႀကိမ္ေလာက္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
သံလြင္ဆီ
ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ဂုဏ္ သတၱိအျမင့္မားဆံုး   ပါဝင္တဲ့ အတြက္   ဟင္းခ်က္ရာမွာပဲျဖစ္ ျဖစ္    အသီးအရြက္သုပ္တဲ့အခါ ပဲျဖစ္ျဖစ္ စားေပးရမွာပါ။
—Ref: healthdigezt.com


No comments: